Det finnes mye science fiction-litteratur om temaer som legger grunnlag for populære konspirasjonsteorier. Ønsker du å lese noen altoppslukende klassikere – som utvilsomt kan regnes som en del av kanonlitteraturen innenfor science fiction-sjangeren – skal vi her komme med noen gode anbefalinger.

Tidsmaskinen – H.G. Wells

I denne klassikeren har en mann kalt Tidfareren laget en tidsmaskin, som han bruker til å reise fram i tid til år 802701. Her møter han etterkommerne etter dagens mennesker. Disse lever i en enkel og idyllisk verden, hvor de slipper både skole og arbeid. Samtidig er de veldig lite lærde. De er dessuten redde for mørket, og de underlige skapningene som holder til under jorden. Morlockene, som de under jorden kalles, skiller seg fra eloiene på overflaten. Tidfareren prøver å finne ut hvorfor mennesket har utviklet seg i disse to ulike retningene.

Vidunderlige nye verden – Aldous Huxley

Denne romanen beskriver en dystopisk fremtid hvor menneskene avles fram i laboratorier, lever for å tjene fellesskapet og ikke kjenner til noen som helst form for lidenskap. Alle bekymres kveles ved hjelp av narkotiske stoffer, og det finnes hverken familie, filosofi, kjærlighet, kunst eller noen form for spiritualitet. Mennesket er redusert til endimensjonale, ikke-reflekterende bio-roboter med et enkelt tankesett som holder dem numne og lykkelige. Noen mener Huxleys verk er ment å advare dagens mennesker om hvordan vi en dag kan ende opp.

Frankenstein – Mary Shelley

Mange regner Frankenstein for å være det første science fiction-verket noensinne. Her beskriver vitenskapsmannen Victor Frankenstein sin visjon: Han ønsker å skape liv gjennom kjemiske eksperimenter. Frankenstein lykkes etter hvert med å skape et menneskelignende vesen, som er større og sterkere enn et vanlig menneske. Dette levende eksperimentet er kjent i populærkulturen som Frankensteins monster. Verket har blitt filmatisert og gjort til teaterstykke flere ganger siden bokens utgivelse i 1818.